Home » Werkwijze

Werkwijze

Computer en laptop reparatie alle merken

In principe repareer ik alle merken computers. Maar u kunt ook bij mij terecht voor al uw computer problemen. Indien ik bepaalde onderdelen van uw computer moeten vervangen, bestel ik deze voor u. U krijgt altijd vooraf een indicatie van de totaal prijs van de computer reparatie.

Zodra u uw computer bij mij ter reparatie aanlevert, kunt u mij gelijk bepaalde wensen doorgeven, bijvoorbeeld het sneller maken van uw computer, het installeren van een goed beveiligingsprogramma of het installeren van bepaalde software. Ik noteer deze wensen op de reparatie bon en voer uw wensen zo goed mogelijk uit.

Duur van de reparatie

De duur van de reparatie van uw computer of laptop probeer ik uiteraard zo kort mogelijk te houden. In de regel is uw computer of laptop binnen enkele dagen gerepareerd. Als er echter onderdelen vervangen moeten worden of het zeer druk is met de reparatie van computers, kan de duur van de reparatie wat langer duren. U krijgt van mij altijd een indicatie van de maximale reparatie tijd. Als uw computer gerepareerd is en klaar is om op te halen, krijgt u van mij altijd een bericht, met daarbij dan direct de uiteindelijke kosten.

Persoonlijk contact en advies

Mijn kracht zit hem in het persoonlijk contact, vakmanschap en advies op maat. Bij mij is uw computer in goede handen en mag u rekenen op een persoonlijk contact en goed advies afgestemd op uw persoonlijk wensen.

Iedere reparatie wordt geadministreerd

Op het moment dat u uw computer ter reparatie aanbiedt, wordt dit geregistreerd met een uitgebreide omschrijving van de problemen die u met uw computer ondervindt. Ook worden eventuele wensen genoteerd ( bijvoorbeeld ander software of het sneller maken van uw computer ).  Zo kan ik uw computer op de juiste wijze repareren en eventueel de juiste software installeren. U krijgt een reparatie bon mee als bewijs dat u de computer bij mij ter reparatie hebt achtergelaten met de omschrijving van de problemen en eventuele specifieke wensen.

Oudere computers en reparatie

Bij oudere computers die ter reparatie worden aangeboden, kan het verstandig zijn de reparatie niet uit te laten voeren maar een andere computer aan te schaffen. Als ik constateer dat de reparatie van uw computer te duur wordt in verhouding met de waarde van uw computer, dan meld ik dat. 
Eventueel is het mogelijk om een nieuwe of tweedehandse computer of laptop bij mij aan te schaffen. Dit zal ten alle tijden in overleg met u gaan. Al mijn producten en diensten worden geleverd met (beperkte) garantie.

Software en reparatie van uw computer

Soms zit een storing niet in de hardware maar in de software van uw machine. Indien u verouderde software of verkeerde software gebruikt, heeft dat gevolgen voor de snelheid en gebruik van uw computer.
Ook kan het zijn dat de software op een verkeerde manier geïnstalleerd is. Wanneer blijkt dat de problemen met uw computer te maken hebben met de gebruikte software dan meld ik dat en geef ik u een advies over welke software beter is te gebruiken en de prijs daarvan.
Uiteraard kan ik kan verouderde software verwijderen, de nieuwe software installeren, uw computer "opschonen" en ervoor zorgen dat uw computer sneller wordt en beter werkt. Zo heeft u meer plezier van uw computer of laptop.  Een en ander kan natuurlijk ook gebeuren in combinatie met de computer reparatie. Want het kan ook gebeuren dat uw computer gerepareerd moet worden en bepaalde software vervangen dient te worden.

Wat kost een computer reparatie?

Er wordt mij vaak al bij het aanleveren van de computer gevraagd wat de reparatie ervan kost. Helaas kan ik u pas vertellen wat de computer reparatie kost als ik een diagnose heb gedaan.
Soms kost een computer reparatie maar € 30,- of € 40,-, in andere gevallen kan het repareren van een computer meer dan € 100,- euro kosten.  Met name als er onderdelen van een computer vervangen moeten worden, kan een computer reparatie kostbaar worden. Daarom kom ik altijd na onderzoek met een offerte. De op dit moment door mij gehanteerde tarieven zijn te vinden onder het kopje "Tarieven"

Reparaties beneden de € 50,- worden zonder offerte doorgevoerd.(tenzij anders afgesproken)

Stof en vuil in uw computer

Wist u dat stof en vuil grote invloed hebben op de werking van uw computer en dit zelfs een oorzaak kan zijn van het vastlopen van uw computer?  Veel computers die bij mij ter reparatie worden aangeboden blijken niet defect te zijn, maar vastgelopen door vuil en stof.

Advies is dan ook om eens per jaar uw computer door mij te laten schoonmaken. Het verkleint de kans aanzienlijk dat uw computer oververhit raakt en vast loopt. Tijdens reparatie wordt de computer altijd door mij stofvrij gemaakt. Dit is een vast gegeven.

Gegevens computer overzetten

Bij de aanschaf van een een andere computer, laptop of software, moeten in veel gevallen gegevens en bestanden overgezet worden van de ene naar de andere computer of van het ene naar het andere software programma. Ik zet deze gegevens graag voor u over. Kijk bij de "tarieven" wat hier de eventuele (extra) kosten voor zijn.

Uw computer sneller maken

Indien u uw computer ter reparatie bij mij aanbiedt en een "trage computer" hebt, kan ik proberen om uw computer sneller maken.  Dit kan ik bijvoorbeeld doen door het bijplaatsen van extra geheugen, een snellere harde schijf, o.i.d. of het "opschonen van uw computer".  Indien u uw computer voor reparatie bij mij brengt, kunt u dit soort zaken met mij bespreken en neem ik het mee in de reparatie opdracht van uw computer.

 PC hulp en ondersteuning bij u thuis of online

Voor computer problemen of hulp kom ik desgewenst ook bij u thuis. Ik reken dan wel voorrijkosten. In principe kom ik in alle plaatsen in een straal van 20 kilometer rondom Veenoord. Mocht u verder weg wonen, en toch thuis hulp willen ontvangen dan is dat uiteraard bespreekbaar.

Ook is het mogelijk om tegen een gunstig tarief een teamviewer abonnement bij mij af te sluiten. Dit software programma geeft mij de mogelijkheid om op afstand bij u op de pc in te loggen en op deze manier u hulp kan aanbieden. Mocht het niet mogelijk zijn om tijdens die sessie uw probleem op te lossen, dan zal ik samen met u overleggen over de volgende stap.